myTaste.se

Filippa K och löwet

Mina favoriter från Filippa K's vårnyheter // Filippa K's kollektion för rörstrand 
 
Har suttit och drömt mig bort på filippa k's hemsida i nästan 1 h nu. Vad som bara skulle vara ett litet TBC test inför USA blev en allergisk reaktion och nu måste jag åka in på löwet på måndag för röntga lungorna. Jag bara visste att det var något skumt när armen svulna upp och gjorde ont så fort man rörde sig (doktorn sa att det skulle hände, men inte i vilken utsträcking). När jag kom tillbaka idag så kollade bara sjuksyster på min arm och sa "jag tror vi ska hämta en doktor.. " och försvann. Armen gör fortfarande sk***t ont. Hoppas det går över snart. Dessutom måste jag vänta med att börja arbeta tills på torsdag pågrund av smittrisk av barn. Så himla tråkigt att missa 4 träningar och 4 arbetsdagar. Men som pappa sa, det är bara att bita i det sura äpplet. 
 
När allt är över ska jag trösta mig med att köpa muggarna från filippa k/rörstrand!

Cosy thuesday



Så här ser det ut för mig just nu. Sitter med te och buffy säsong 7 i sängen. Om 3 timmar ska jag till doktorn för att få ett hälso intyg för au pair grejen! 

Supergott fröknäcke

 
Ingredienser
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl majsmjöl
1/2 dl linfrön
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja (jag tog olivolja, funkar lika bra)
2 dl kokande vatten
 
Sätt på ugnen 150 grader
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör ner vattnet och oljan. Låt svälla i 15 min.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 1 timme.
För att få smeten mer jämn på plåten, lägg ytterligare ett bakplåtspapper över och kavla ut den.
När den gräddat klart dra av knäcken på bakplåtspappret och låt svalna. Bryt i sär och ät med vad som helst.

Made by Sweden



Jag Ä L S K A R denna volvo reklam men låten en vintersaga som är omgjord av Oskar Linnros. Ren njutning.

Kvinnor ger mest till välgörenhet

Det är väldigt ofta jag ser att vuxna skriver på nätet att min generation är skamlös för att vi vill ha allt gratis och förväntar oss att få det utan att ens lyfta ett finger. Men guess what!? När jag och min syster var på Lindex innan jul för att köpa julklappar så frågade hon i kassan om vi ville skänka några kronor till välgörenhet. Självklart! sa jag och frågde vilka som oftast säger ja. Vet ni vad hon sa? Att unga tjejer är nästan dem ända som säger ja. Vuxna säger nästan alltid nej. Låter det som en gratis generation som bara vill ha och inte ge? Jag blev stolt hur som helst att det fortfarande finns hopp för oss. 
 
Och bara några dagar senare så lästa jag en artikel i metro "Kvinnor ger mest till välgörenheter" som titeln fint avslöjar så handlar den om att kvinnor ger mer till välgörenhet än män. Hela 63 procent av alla kvinnor i Sverige skänker. En fin siffra, det är ju mer än hälften. Hoppas dock den siffran stiger ännu mer detta år. Jag tycker att det är viktigt att man är med och bidrag oavsett. Om man inte har så mycket, som till exempel en student, så är det bättre att bidra med en extra krona vid kaffet än ingenting alls. 
 
Armbandet går att köpa på www.shop.ungcancer.se/bracelets för 100 kr. Perfekt som present till en vän. 

Fashion want's from HM

 
Jag är så fattig att det är ett skämt att logga in på mitt bankkonto. En sak som får mig att må bättre är att fönster shoppa lite i nätbutiker. Dessa är fyra plagg som jag fastnade extra för. Hoppas de finns kvar när jag får min lön, fingers crossed. 

En tanke

Jag kom och tänka på en underlig sak idag. När började kvinnor att raka hela sina kroppar egentligen? Kollar man på serier och filmer som ska föreställa 1800 talet till tidigt 1900 tal så tycker jag att alla tjejer ser så himla rena och fina ut. Det vill säga, rakade. Jag läste en text om 1800 talet, då män först såg en kvinna naken på sin bröllopsnatt, där mannen ville annullera giftermålet dagen efter bröllopsnatten. Allt hår som egentligen finns på en kvinnas kropp var chockerande för honom. 
 
Jag kollade hur som helst upp detta och tydligen så har kvinnor plockat bort hår från sina kroppar ända sen antiken. Fast då var det endast för hygienens skull, så att man inte skulle få löss och loppor på sig. Det var inte fören på 20-talet som man började raka sig för utseendes skulle i armhålan, när armlösa klänningar blev populärt. Jag undrar då vad dem rakade sig med. Jag fattar att det är en rakhyvel av något slag, men det kan ju inte varit särskilt skönt att raka sig med en sån där stor grej som män rakade sig med. Jag orkar inte googla men jag undrar hur de såg ut på den tiden jämfört med våra rakhyvlar nu. 

Actionfilm på E4an

Gud jag blev så sjukt panikslagen igår och är fortfarande i chock typ. En civilpolis bil krockade med en bil när de var påväg att stanna en annan bil på motorvägen igår. Som tur var så blev ingen skadan, men civilpolisens bil blev total kvadad! Det är ett under att den som körde inte dog, utan klarade sig med bara nackont. 
 
Det som var kaos var att alla 4 filer hade helt stop och mitt i allt det skulle 5 nya polisbilar fram som skulle jaga i fatt den bilen som den första polisbilen jagade, plus 2 ambulanser som skulle till olyckan. En ambulans hamnade precis bakom mig och jag fick typ panik för att jag satt helt fast mellan alla bilar. Jag såg säkert ut som en yr höna där inne i bilen. 
 
En stor diss till er som stannade och fotade mitt i vägen! Nu var det ju ingen som var allvarligt skadad, men sjukt dåligt gjort i alla fall.

Glada Stinsen

 
Idag hela eftermiddagen och kvällen har jag, mamma och min syster åkte in till södermalm för att hälsa på mammas kusin. Samtidigt låta henne klippa och slinga oss. Så skönt att bli av med allt slitet och utväxten. Nu är jag snyggast i stan igen! Efter allt klipp och sling så gick vi till en pub och åt. Glada Stinsen hette den. Så god mat! Högsta betyg. Dessutom väldigt mysig med engelsk inredning, vilket bara är plus. maten var väl inte super billigt, men inte super dyr heller. Denna plankstek kostade 189 tror jag. Men så himla god att det var värt varenda peng. 
 
Så kort fattat, Glada stinsen är en mycket trevlig lokal pub på södermalm som ger känsla av england och har medeldyr men mycket god mat. Det bästa var dock att det inte var fullt med öl stammisar som många pubar är på fredagar. Ni hittar den precis bredvid södra station uppgång mot södersjukhuset. 
 

Hemmagjord müsli för oss frukost älskare

 
Hemmagjord müsli är inte svårt alls att göra, dock är det tidskrävande då man måste röra om i ugnen var 5:e minut. Men gud vad mycket godare det är än köpt. Sen när man kommer på att man gjort den själv så blir det ännu godare. 
 
Det behövs engentligen inga exakta mått för att göra egen müsli. Ta dem fröna som du gillar, ha i vätska och rosta i ugnen på 200 grader tills allt är torrt. Men ni får mina mått på min müsli i alla fall om ni vill kopiera den. Denna variant innehåller kanel och lönnsirap. Men man kan ha flytande honung istället för sirap (min honung var slut) och någon annan krydda som kardemumma eller kokos om man gillar det mer.
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
4 dl havregryn
1 dl pumpafrön
1,5 dl linfrön
2 dl solrosfrön
0,5 dl vatten
0,75 dl lönnsirap
1 msk olja
massa kanel
torkad frukt, jag hade russin och gojibär
 
Blanda ihop alla torra ingredienser (vänta med frukterna och kanelen). Men om ni tycker att det fattas av nått så ha i mer av det. Blanda ihop alla blöta ingredienser och höll sedan över och blanda väl. Det ska vara riktigt blött och klumpigt, smaksätt med kanel tills du tycker det räcker, jag hade massor av kanel. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper på och rosta i ugnen i 20 min. Rör om då och då så att det inte bränns vid och håll koll vid ugnen hela tiden. Ta ut när allt är torrt. Det kan ta mindre än 20 min och mer än 20 min beroende på vilken ugn man har. När det är klart så låt svalna, häll i de torkade frukterna och förvara i lufttät burk. Enjoy!

En mensigare värld

 
Bilden är från en konsert med gossip taylor. Det blev världens nyhet att hennes tampong snöre stack ut under hennes konsert, men inte så märkvärdigt tycker jag. Löjligt att man måste hålla koll på sitt tampong snöre så ingen ska göra en skandal om det. 

Jag kände bara för att uttrycka min ståndpunkt i denna fråga efter att ha läst en artikel. 
 
Jag ska inte ljuga, jag är inte den som pratar öppet om mens offentligt som på tåg, buss eller facebook. Men jag läste nyss en artikel om menstabun i u-länder. Och fan alltså, jag fick nästan ont i magen av att läsa allt som flickorna får vara med om bara för att de råkar ha fel "kön". I en artikel från göteborgsposten kan man läsa det här:
 
"I ett enkelt skjul, med en ingång så liten som ett mindre fönster, sitter 14-åriga Uttara Saud ihopkrupen. Det är här hon ska sova inatt, hennes status är just nu lägre än djurens. Det beror på att hon har mens."
 
Jag har uppfattat det som att en kvinnas första mens var något att fira och vara glad över. Mamman köpte tårta och man bjöd in familj och vänner för att fira att ens dotter är en kvinna nu. Vart gick det fel? Jag ser ingen fira sin första mens. Snarare att de gör allt som går för att dölja det. Jag tycker det är synd, mens är något coolt. Att "odla" ett barn i sin kropp är coolt. När man tänker efter, det är lite som en superkraft. En superkraft som vi kvinnor har men inte män. Det är coolt och mens är coolt. Superhjältar är vad vi är. Tack vare mensen så kan vi få barn och det är inget att skämmas över. Dessutom är regelbunden mens något som visar att kroppen mår bra och det ska man tacka för.  

Film och serie tips

 
Här kommer min lista med serier och filmer. Hoppas den kan vara till hjälp för er som googlar listor lika mycket som jag.
 
 
Här är mina filmer jag kan se tusen gånger om utan att den blir tråkig.
The other woman
The proposal
White chicks
Hot chick
We're the millers
She's the man
The host
Word war Z
Fast and furious (alla är så bra!)
Dirty dancing 2
The conjuring
Bröllops duellen
The blinde side
The notebook
Sweet home alabama
Mean girls
Sex and the city (ett och två)
27 dresses
Pretty woman
 
Serier som slukat min tid senaste året
Downton abbey (min absoluta favorit just nu!)
Reign
Girls
Vampire diaries
The originals
True blood
Vikings (denna serie imponerade mig djupt! Speciellt med så många svenska skådespelare)
Game of thrones
Under the dome
Homeland
Heroes
Pretty little liars
Modern family
New girl
Marco polo
Orange is the new black
One tree hill
Sex and the city
Veronica mars
The walking dead
Buffy the vampire slayer
Fringe
 

Hur man blir lyckligare

 
Håller på och läser min "självhjälpsbok" jag fick av mamma i julklapp om hur man blir lycklig. Eller enligt han som skrivit boken så hur man blir "lyckligare". Som jag har fattat det så enligt författaren så kan man aldrig riktigt bli fullt lycklig, utan man får varje dag jobba mot att bli lyckligare genom att införa rutiner och övningar i sin vardag. Till exempel en övning är att varje dag föra en tacksamhets dagbok. Att varje dag skriva 5 saker man är tacksam över, stora som små, och på så sätt så gör man atomatiskt mer sånt man är tacksam över och blir lyckligare av. Som att kanske utföra 5 m meditation varje dag eller planera 1 h i veckan där man gör något spontant. Spontanitet kan planeras. Och på så sätt, att planera in och se till att göra sånt som gör en mer lycklig, så blir man lyckligare som person. Jag kommer definitivt att skriva mer om boken när den är helt ut läst, men det kommer ta ett tag då man måste vänta lite mellan kapitlerna för att utöra övningar. 
Boken heter: Lyckligare - Tal Ben-shahar som tydligen har kurser på harvard universitet.

How to bagel

 
Här kommer nu recept på bagels. Jag har gjort om ett recept från arla lite till mitt eget. Eller ja, jag har bytt ut lite av mjöl mängden till grahams mjöl och istället för sirap haft honung för att få det lite mindre onyttigt. Om ni vill kan ni ju byta tillbaka till vanligt mjöl och sirap. Ett till "tips" är att doppa bagel i frön, jag hade inte så mycket så jag ströade bara över lite. Det blir betydligt snyggare och godare om hela ytan är täckt. Och gärna med olika från. Så som sesam, vallmo, pumpa och solrosfrön. Gärna blanda också. Kolla lailas recept här
 
Bagel
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
2,5 tsk salt
2 msk flytande honung
13,5 dl vetemjöl special
vatten till kokning
 
Pensling
1 uppvispat ägg
frön till garnera med
 
Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, salt, honung. (vill man göra kanel & russinbagels ska russin och kanel tillsättas nu)
Tillsätt lite mjöl i taget.
Arbeta degen i maskin i cirka 5 minuter. Degen skall vara stum och ganska hård.
Låt den jäsa i bunken till dubbel storlek under bakduk i cirka 60 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.
Forma varje bit till en rund bulle och tryck ut ett hål i mitten med hjälp av pekfingret. Snurra degbiten runt fingret så att den större ring bildas.
Jäs bagelsen under bakduk på en plåt med bakplåtspapper i cirka 45 minuter.
Koka upp vatten i en stor kastrull.
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka degringarna i vattnet, några i taget, i cirka 2-3 minuter på varje sida.
Låt dem torka av på en ren kökshandduk.
Lägg över dem på plåten med bakplåtspapper och pensla med uppvispad äggvita och strö över valfria frön (kanel & russinbagels ska bara penslas med äggvita, alltså inga frön)
Grädda bröden gyllene mitt i ugnen i 20-25 minuter.
 
Jag tycker bagels är godast rostade med philadelphia ost, skinka och tomat/gurka.

Frukost 2.0

 
Allt som ni ser på bilden har jag lagat själv! Det vill säga, jag har bakar bagelsarna och gjort smoothien själv. Bagels är lättare än vad ni tror att göra och recept kommer inom kort. Måste bara redigera bilderna lite bara. Eftersom jag bakade på kvällen = inget ljus till kameran, så blev dem lite mörka. Hur som så var det en grymt god frukost.
 
När jag gör smoothie (hallon) så har jag bara frysta hallon, mjölk, havre och vanilj essens. Jag vet inte varför jag har i havre.. Jag vet inte om det är nyttigt eller inte i smoothie. Men det känns bra, det känns som att man får i sig lite fibrer plus att det är gott så jag har fortsatt med det. 

Amerikansk Netflix

Här hänger jag idag. Livet som arbetslös. Jag hatar det. Snart kommer jag börja klättra på väggarna. Jag har bara varit ("bara") arbetslös i 3 veckor och dör. Jag fattar inte dem som varit det ända sen studenten, hur klarar ni det?!?! Mitt liv känns lite meningsfullt nu när jag fått kontakt med några förskolor.
 
Hur som helst så har jag skaffat typ en amerikanskt ip adress till min dator som jag kan slå av och. Det gör att jag får den amerkanska katolgen till netflix istället för den svenska. WOW, det är typ 500 gånger mer filmer och serier i den amerikanska katalogen. Jag blir nästan arg, varför finns inte allt detta på svenska för? Jag vet att det har med upphovsrätt att göra men i alla fal. Jag kunde inte välja bland allt så jag kollade på en film som hetteAngels in stardust. En av skådespelarna är hon från clueless. Filmen var riktigt bra. Ett hett tips.
 
För er som undrar hur, så skaffar man ett tillägg till sin webbläsare som heter media hint. Den första månaden är den gratis sen får man betala. Jag vet inte om jag ska börja betala men det funkar riktigt bra. Man kan stänga av tillägget så får man svenska netflix igen om man vill se svenska filmer.

Pasta Parmesan

Idag till lunch gjorde jag det godaste jag vet i mat väg. Pasta med paremsan ost och italiensk skinka! Så enkelt, tar typ max 20 min att göra och smakar så himla gott. Så gott att jag tänkte dela med mig utav mitt recept här på bloggen. Jag vet att detta är en mat rätt som har ett riktigt recept, men jag har bara ätit det på en restaurang och kopierade rättet så gott som det gick. 
 
Man behöver:
Pasta (jag hade fjärils pasta men jag tycker det är godast med penne)
Grädde (Jag hade efterbliven grädde från pannkakorna igår och grekisk yoghurt men gräddfil eller creme fraiche funkar med och är dessutom lite nyttigare)
Pesto (jag hade grön men just i denna pesto rätt så är röd mycket godare)
Permesan ost
Italiensk skinka (jag hade någon rökt men brukar ha prosciutto)
 
Koka pasta till så mycket männsikor som ska äta. Under tiden kokar du upp grädde/andra alternativ tillsammans med pesto i en annan kastrull. Jag brukar ta ett packet grädde när det är 4 personen (2 dl?) annars kan man ju anpassa mängden till det man tycker är gott (om man vill ha supper mycket blött och kladd eller bara så att pastan precis får smak, jag brukar föredra så att det precis täcker pastan. När pastan har kokat klart så häll bort vattnet i ett durkslag och häll sedan ner pastan i pesto blandningen. Blanda runt en stund i kastrullen innan du stänger av plattan. Här får man välja själv ifall man vill ha i osten så den smälter eller ha den ovanpå som jag har. Det är en smaksak. Häll sedan ner på tallrikar och lägg på skinkan och osten. Klart att avnjutas. 
 
Ett tips är att strö på pinjenötter också, super gott till och ger lite mer tugg motstånd. För er som är salt fantaster och undrar varför det inte är salt i pastan och så, skinkan och osten är så pass salt för mig iaf att det räcker, blir lätt för mycket salt. 

New year's resolution 15'

 
I år har jag bestämt mig för att mitt nyårslöfte är att må bra!
Jag ska bli hälsosamare och inte se mat som en hobby. Har jag tråkigt tillexempel så testar jag ett nytt recept, hehe. Utan jag ska hitta en ny hobby. Kanske börja fota igen? Eller lära mig ett nytt språk kanske? Jag får känna mig efter.
Jag ska sluta vara så feg hela tiden, ibland blir det fel och det är okej.
Jag ska sluta slösa energi på ohälsosamma relationer och fukosera på de bra relationer jag har istället. 
Jag ska bli mer spontan och inte tänka på allt det negativa som jag har en tendens att göra. Utan jag ska se det positiva ur allt istället.
Och jag ska dokumentera allt jag kan. Jag insåg nyss att jag har knappt några bilder från 2014 och det känns så tråkigt så här i efterhand att inte ha bilder att se och minnas. 

Chokladmousse

 
 
Vi hade kvar över 1 liter vispgrädde i kylskåpen sen efter nyår, så jag passade på att göra lite chokladmousse efter att jag hittade en halv choklad kaka kvar i baklådan. Jag gjorde inte fter något recept direkt. Utan jag har för mig att man har grädde, choklad, äggula och socker? Så det var det jag hade. Mitt recept såg väl ungefär ut så här.
 
1 äggula
1,5 socker
100 g choklad
2 dl vispgrädde
bär
 
Vispa socker och äggula. Smält chokladen och häll i den i socker/ägg smeten. Vispa grädden och vänd ner det i chokladsmeten. Häll ner i dessert glas och ställ i kylen. Om man vill, som jag brukar vilja, så garnera med grädde och bär. I detta fall så använde jag mango, jag föredrar hallon men dem var slut. 
 
Chokladmousse går verkligen inte att misslyckas med, utseendemässigt kanske det går, men aldrig på smaken så det är bara att testa sig fram.

Terassen kök & bar

Idag var det family day. Hela familjen åkte till uppsala för att se nya filmen exodus gods and kings. Vilket var skit bra och innan åt vi, enligt mig, världens godaste hamburgare på terassen. Rekomenderas starkt!

Skyttens 2015

Jag gick in på amelia.se och läste mit horoshop för 2015. Over all är jag rätt nöjd men det verkar som att det inte blir något livs kärlek för mig haha. Synd, men karriär mässigt verkar det ju gå i raket fart! Rätt skönt för det gick ju inte så bra på den fronten 2014. 

 

Skyttens horoskop för 2015

 

"Dagen innan julafton 2014 sker en stor sak i Skyttens horoskop: organiserade Saturnus flyttar in i ditt eget tecken. Den vanligtvis så optimistiske Skytten kommer få sig en dos av Saturnus mer glåmiga inställning till livet. Eller, egentligen, en förkärlek för organisation och struktur. Skytten tar gärna på sig sin hatt och beger sig ut i världen lite när andan faller på. Men med Saturnus som sällskap kommer ytterdörren blockeras. Saturnus tycker att det är mycket viktigare att du sätter dig ned och lägger upp en plan för hur ditt pensionssparande ser ut och när du är färdig med det är det lika så gott att du kavlar upp ärmarna och arbetar på istället för att flöjta runt jordklotet bara för nöjes skull. Saturnus är oerhört effektiv och om du lyder hans uppmaning att ta hand om ditt liv på ett moget, ansvarsfullt sätt, kan du ha skapat en ny, stabil grund för ditt arbete och din ekonomi när två år passerat. Nej, det kanske inte blir de år som du minns som mest roliga, men absolut som dina mest nyttiga. Du kommer vara nöjd när du ser tillbaka på det du åstadkommit.

 

När man har besök av Saturnus i sitt eget tecken kan man framstå som en aning distanserad eller rent av kall. Kärleksmässigt kommer du troligen gå ner på sparlåga. Om du befinner dig i en relation kanske din partner tycker att du ska gaska upp dig en aning, men du har så mycket ansvar att ta hand om att det kan kännas svårt att orka eller hinna med. Om du är singel är det mycket möjligt att de kommande två åren präglas av att du djupdyker i arbete och behöver din lediga tid till att bara ta hand om dig och din energi. Din bästa period för kärlek är dock den 21 maj- 22 juni. Ta vara på den. Din kärleksplanet, Merkurius, backar dock under tiden 14 maj- 11 juni. Du ägnar troligen tid åt att gå igenom hur du egentligen vill ha det i kärleken, än att inleda nya relationer under den här tiden. Undantaget är om en gammal kärlek från förr återigen kommer in i ditt liv. Perioden 11 juni- 22 juni är det lättare att ta beslut och att gå på date. Du känner dig mer attraktiv och det flödar bättre i det sociala livet. På elva positiva dagar kan mycket hända!

 

Livet innehåller perioder av mer eller mindre energi och det bästa du kan göra är att ta Saturnus i handen och skapa dig en stabil, trygg framtid. Saturnus är som de där programledarna i Lyxfällan, han kan hjälpa dig att börja om på nytt vad gäller arbetsliv och ekonomi. Det kan vara lite segt i början men när arbetet är gjort är man stolt och glad för att man fick chansen att styra om sitt liv. Saturnus kommer ge dig alla möjligheter till en bättre ekonomi. Han styr dina pengar och när han träder in i ditt första hus, ditt ego, är det som om hans gåvor, pengarna, söker upp dig. Ta vara på dina chanser till ansvar under 2015- det finns pengar och stabilitet där.

 

En mycket god nyhet är att Jupiter, Skyttens egen styrare och zodiakens store turplanet, flyttar in i Skyttens karriärhus den 11 augusti 2015. Wow! Var glad att du har med dig Saturnus för under det följande året kan du få ta emot så mycket lovord och möjligheter till bättre tjänster att du verkligen behöver ha huvudet rätt påskruvat och koncentrationen på topp. Ett arbete du drömt om under många år kan komma till dig, för att du arbetat hårt och länge för att få tjänsten, och VIP-folk och chefer kommer visa att de har noterat dig. Inte konstigt om du inte har så mycket tid för kärlek och hemmaliv!

 

Under de första 7 månaderna befinner sig Jupiter i ditt nionde hus. Alla frågor som rör utland, juridik, skrivande, undervisning på universitet och livsfilosofiska tankar, gynnas. Du har tur i dessa frågor. Om du studerar är det lättare än vanligt att läsa in ämnen inför tentor, juridiska ärenden tycks falla ut till din fördel och kontakter med utlandet och utlänningar gynnar dig. Jupiter vill gärna ägna sig åt sin favoritsyssla; att resa och tillbringa tid i andra kulturer långt hemifrån. Gör det men kombinera det med något som håller Saturnus på gott humör samtidigt. Kanske kan du skriva om saken och ge ut en bok om erfarenheterna sedan, eller kanske kan du skapa viktiga kontakter i arbetet på samma gång. Att förena nytta med nöje i utlandet är helt rätt under månaderna fram till och med 11 augusti."


NYE in snapshots


Det här var mitt första nyår hemmifrån. Det började hos en vän i Sigtuna med super god middag och roliga lekar. Bland annat hela havet stormar, vilket var super kul. Sedan drog jag hem till en kompis som bor bredvid mig innan tolvslaget. Jättetrevligt där med med pekleken och gamla vänner man inte sett på länge. Skönt att kunna gå hem också ;p

RSS 2.0