myTaste.se

Pepparkaks cheescake


Gjorde denna cheesecake för några dagar sen och herre vad god den va! 
 
Botten:
50 g kex (pepparkakor eller digestiv)
200 g pepparkakor
80 g smör, smält
 
Fyllning:
200 g philadelphia
3 äggulor
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
3 äggvitor
 
Garnering: 
Pepparkakor
Apelsinskal
 
Gör så här:
Krossa kakorna och blanda med smöret. Grädda mitt i ugnen, i en löstagbar form på 24 cm i diameter, i 7-9 minuter.re
 
Blanda färskost, florsocker, äggulor, vaniljsocker, den smälta chokladen och grädde. Vispa sedan äggvitorna till ett fluff och vänd ner i den andra smeten.
 
Häll smeten i formen, riv apelsin skal över och ställ in i frysen ett par timmar. När det är dags för servering garnera med lite pepparkakor.
 
KLART



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0